Bilim ve Teknoloji Haftası

"Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir"

Mustafa Kemal Atatürk

Bilim ve teknolojiye birbirlerinden ayrılmayan bir bütünün iki parçasıdır.

Bilim, deneysel yöntemler ve var olan gerçeklerden yola çıkarak, bilgi yasalarını ortaya koymak için araştırma sürecidir. Aynı zamanda insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünü olarak ta ifade edilebilir.

Teknoloji, insanoğlunun ihtiyaçlarına uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yeteneklerin tamamıdır.

Teknoloji’de bilimsel gerçeklikler göz önüne alınarak, bilimin elde ettiği genel ve kesin kurallara göre insan yaşamını kolaylaştıran mekanik ya da elektronik aletler yapılmaktadır. Teknolojinin sınırı bilimdir. Yeni buluşlar teknolojinin kaynağını oluşturmaktadır. Bilim, teknolojiye altyapı oluşturur. Teknoloji bunun karşılığı olarak Bilim’e araştırma, geliştirme ve yeni buluşlarda kolaylık sağlar.

Bilim ve teknolojinin insanlık için önemini ortaya koymak amacıyla 8 -14 Mart günleri Bilim ve Teknoloji Haftası olarak düzenlenmiştir. Bilim ve Teknoloji haftası içerisinde okulumuzda deneyler yapılarak , teknolojik gelişmeler ve bilim insanları hakkında bilgiler aktarılarak  bilim ve teknolojinin önemine dikkat çekilmeye çalışılmaktadır.

"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin."

Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözü, bilimin ve bilimsel yöntemin önemini vurgular. Gelişmelere ayak uyduramayan ülkeler de yok olmaya mahkûmdurlar. İnsanlar da öyledir. Kendini eğitmeyen, geliştirmeyen insanlar sürekli ezilirler. Çağı yaşamak daima eğitim almakla mümkündür. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmenizi ve çağın insanı olmanızı temenni ederek öğrencilerimize bu yolda başarılar diliyoruz.

Bilim ve Teknoloji Haftası Kutlu Olsun...

12.03.2024 123

Okulumuz Fen Bilgisi Öğretmenleri önderliğinde hafta boyunca yapılacak olan etkinliklerimiz buradan paylaşılacaktır. Öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024