Kütüphaneler Haftası

"Ben çocukken yoksuldum. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım."

Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk’ün çocukluğunda başlayan kitap tutkusu, savaş zamanı cephede bile devam etmiştir. Sırtından üniformayı çıkarıp sivil hayata geçince okumaya ayırdığı zaman daha da artmıştır. “Kitap okumasaydım bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım” diyen Önderimiz kitap okumanın önemini bu sözlerle vurgulamıştır. Bizlerde Atamızın önderliğinde kitap okuyan nesillerin çok işler başaracağının bilincinde öğrenciler yetiştirmek amacındayız.

Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1964 yılından itibaren 28 Mart-03 Nisan tarihleri arası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile öğrencilerimize okumanın büyük bir zenginlik olduğunu hatırlatarak Kütüphaneler Haftanızı kutlarız.

27.03.2024 132

29-03-202429-03-2024